<< Terug naar nieuws overzicht

National Championship Show 201720 augustus – Federatiecentrum KNHS te Ermelo
 
HERINNERING!!
Inschrijven kan nog tot 6 augustus !! 

De National Championship Show zal opnieuw worden gehouden op het Federatiecentrum te Ermelo. De opzet van het evenement is als volgt:
- Showrubrieken
- Amateurrubrieken
- Diverse rijrubrieken
- Uitreiking prestatiepredicaten en fokpredicaten
- Uitreiking WAHO trophy
- Galarubriek goedgekeurde hengsten

De jury voor de National Championship Show bestaat uit mevrouw F. Atkinson, de heer E. Safady en de heer P. Rota.

Het bestuur is reeds druk bezig met de organisatie van dit evenement. Wij nodigen dan ook graag iedereen uit om in te schrijven aan de diverse rubrieken of om als toeschouwer dit spektakel mee te maken. Wij verwachten een drukke en gezellige dag met zowel Sport- en Showpaarden!

Amateurklassen
Na een succesvolle en gezellige D show willen wij de amateurs opnieuw de mogelijkheid geven om tijdens het NK hun paard zelf voor te brengen. Dus lijkt het je leuk om zelf de ring in te gaan, schrijf je dan nu in voor de amateurrubrieken op onze Nationale Kampioenschappen. Inschrijven gaat via het ledengedeelte van de AVS website.

Wij zullen opnieuw zorgen voor mooie prijzen!

Show aan de hand
Uw paard heeft geen kwalificatie nodig om deel te kunnen nemen dan de showklassen aan de hand. Een verplichting om eerst deel te nemen aan een Nationale C show is er niet meer. U bent dus allen van harte welkom om uw paard zelf voor te stellen of te laten voorstellen aan de jury en het publiek.

AVS Pleasure Challenge
Voor het eerst dit jaar kennen we de AVS Pleasure Challenge, een competitie over de Western, Classic en Hunter rubrieken op de volgende shows:
- 30 april Tulip Cup Ermelo
- 20 mei Arabian Horse Weekend Sint Oedenrode
- 20 augustus National Championship Show Ermelo

Om deel te nemen aan de Challenge dien je minimaal 2x te hebben deelgenomen. Heb je dus al 1x gestart dit seizoen, schrijf je dan in de voor de Pleasure rubrieken op de National Championship show en maak kans op een clinic!
Heb je dit jaar nog geen Pleasure rubriek gestart, maar wil je toch graag deelnemen. Ook dan ben je van harte welkom.

Premie-, fok en prestatiepredicaten
Hengsten, merries en ruinen die tijdens onze Nationale C  Show een eerste premie hebben ontvangen, kunnen tijdens de Nationale Championship Show hun Ster-lint in ontvangst nemen.

Ook worden dit jaar weer de prestatiepredicaten uitgereikt gedurende de National Championship show. Heeft uw paard een prestatiepredicaat behaald dan kunt u uw paard gratis opgeven voor deze uitreiking. Wel stellen wij het op prijs als het paard aanwezig kan zijn en in de tak van sport waarvan het prestatiepredicaat behaald is aan het publiek wordt voorgesteld.

Heeft uw paard in 2017 een fokpredicaat gehaald, dan kunt u uw paard ook inschrijven voor de uitreiking van fokpredicaten. Ook hier zouden wij het waarderen als het paard zelf aanwezig zou kunnen zijn. Laat het ons weten als u wenst te komen! Dit jaar gaan we ook proberen 1 of meerdere fokgroepen te laten zien. Heeft u interesse om van uw hengst en/of merrie met meerdere nakomelingen te laten zien (als fokgroep), dan nodigen wij u van harte uit.

Hengstengala
Bij voldoende deelname wordt er ook een galarubriek voor hengsten uitgeschreven. Wilt u hierover meer informatie neemt u dan contact op het stamboekkantoor.

Lipstickklasse
Vorig jaar hebben we voor de eerste keer een lipstickklasse georganiseerd, zowel in Houten als op het NK. Ook dit jaar zouden we de dag ook graag weer vrolijk willen afsluiten met een lipstickklasse. Tijdens de lipstickklasse is het e bedoeling dat de voorbrenger verkleed is, je mag zelf een thema kiezen en bijpassende muziek uitzoeken en meenemen. Dus lijkt het je ook leuk om aan deze (gratis) rubriek deel te nemen, schijf dan nu in via het ledengedeelte van de AVS website.

NK Dressuur
Op het buitenterrein wordt er deze dag door de Commissie Gebruik een dressuurwedstrijd georganiseerd in de klasses B t/m Z voor Arabische paarden en pony’s die strijden om de eer van Nederlands Kampioen Dressuur binnen het Arabisch Volbloedpaarden Stamboek.  Inschrijving voor deelname loopt via commissiegebruik@gmail.com en kan tot uiterlijk 7 augustus.

Sponsoring en VIP tafel

Er zijn diverse sponsormogelijkheden. Maar het is ook mogelijk een VIP-tafel te reserveren. Wilt u meer weten dan vindt u de sponsormogelijkheden op de AVS website of mail naar show@avsweb.nl.

Inschrijven
De sluitingsdatum voor inschrijving is 6 augustus 2017. Inschrijven kan via het ledengedeelte van de AVS website. Inschrijvingen na die datum worden niet meer in behandeling genomen.

WAHO Trophy
Elk jaar tijdens onze National Championship Show wordt de WAHO trophy uitgereikt aan een Arabisch Volbloed welke aantoonbaar, op een bijzondere wijze gepresteerd heeft in de sport, de show en/of fokkerij. U kunt via het formulier WAHO Trophy voordrachtformulier uw favoriete IN NEDERLAND GEFOKT,  GEREGISTREERD en nog in Levende lijve aanwezig Arabisch Volbloedpaard voordragen. De voorgedragen paarden worden door een commissie tegen elkaar afgewogen en de eigenaar van de winnaar mag op de National Championship Show de WAHO Trophy in ontvangst nemen. Gebruik dus UW kans op uw favoriet voor te dragen!!

Wij hopen op een enthousiaste deelname en een veelzijdige dag!!