National Championship Show
14 augustus 2016 – Federatiecentrum KNHS te Ermelo


Dit jaar zal de National Championship Show worden gehouden op het Federatiecentrum te Ermelo. ?De opzet van het evenement is als volgt:
- Showrubrieken
- Amateurrubrieken
- Diverse rijrubrieken
- Uitreiking prestatiepredicaten en fokpredicaten
- Uitreiking WAHO trophy
- Galarubriek goedgekeurde hengsten

Let op! De rubriekwinnaars * van de Nationale C show in Houten krijgen hun kosten voor inschrijving (exclusief eventuele huur van een box) cadeau op deze National Championship show.
(* = bij meer dan één deelnemer in de rubriek)


De jury voor de National Championship Show bestaat uit de heer T. Huseby, de heer C. Moschini en de heer C. Bakker.

Helaas waren er op onze Nationale C Show in Houten onvoldoende inschrijvingen om de amateurklassen te laten doorgaan. Op onze National Championship Show willen we opnieuw proberen om de amateurs enthousiast te krijgen. Dus lijkt het je leuk om deel te nemen, aarzel niet en schrijf je in via het ledengedeelte van de AVS website.

Er zullen diverse rijrubrieken worden uitgeschreven.

Hengsten, merries en ruinen die tijdens onze Nationale C  Show een eerste premie hebben ontvangen, kunnen tijdens de Nationale Championship Show hun Ster-lint in ontvangst nemen. Ook worden dit jaar weer de prestatiepredicaten uitgereikt gedurende de National Championship show. Heeft uw paard een prestatiepredicaat behaald dan kunt u uw paard gratis opgeven voor deze uitreiking. Wel stellen wij het op prijs als het paard aanwezig kan zijn en in de tak van sport waarvan het prestatiepredicaat behaald is aan het publiek wordt voorgesteld.
Heeft uw paard in 2016 een fokpredicaat gehaald, dan kunt u uw paard ook inschrijven voor de uitreiking van fokpredicaten. Ook hier zouden wij het waarderen als het paard zelf aanwezig zou kunnen zijn. Laat het ons weten als u wenst te komen!

Bij voldoende deelname wordt er ook een galarubriek voor hengsten uitgeschreven.

Op de Nationale C Show in Houten werd voor de eerste keer een lipstickklasse uitgeschreven. Een vrolijke afsluiting van de dag. Graag zouden we ook op de National Championship Show deze rubriek opnieuw willen uitschrijven. Dus lijkt het je ook leuk om aan deze (gratis) rubriek deel te nemen, schijf dan nu in via het ledengedeelte van de AVS website.

Het bestuur is reeds druk bezig met de organisatie van dit evenement. Wij nodigen dan ook graag iedereen uit om in te schrijven aan de diverse rubrieken of om als toeschouwer dit spektakel mee te maken. Wij verwachten een drukke en gezellige dag met zowel Sport- en Showpaarden!

Op het buitenterrein wordt er deze dag door de Commissie Gebruik een dressuurwedstrijd georganiseerd in de klasses B t/m Z voor Arabische paarden en pony’s die strijden om de eer van Nederlands Kampioen Dressuur binnen het Arabisch Volbloedpaarden Stamboek.  Inschrijving voor deelname loopt via commissiegebruik@gmail.com en kan tot uiterlijk 7 augustus.

Sponsoring en VIP tafel
Er zijn diverse sponsormogelijkheden. Maar het is ook mogelijk een VIP-tafel te reserveren. Wilt u meer weten dan vindt u de sponsormogelijkheden op de AVS website of mail naar show@avsweb.nl.

Inschrijven
Inschrijven kan via het ledengedeelte van de AVS website. De sluitingsdatum voor inschrijving is 31 juli 2016. Inschrijvingen na die datum worden niet meer in behandeling genomen.

WAHO Trophy
Elk jaar tijdens onze National Championship Show wordt de WAHO trophy uitgereikt aan een Arabisch Volbloed welke aantoonbaar, op een bijzondere wijze gepresteerd heeft in de sport, de show en/of fokkerij. U kunt via het formulier WAHO Trophy voordrachtformulier uw favoriete IN NEDERLAND GEFOKT,  GEREGISTREERD en nog in Levende lijve aanwezig Arabisch Volbloedpaard voordragen. De voorgedragen paarden worden door een commissie tegen elkaar afgewogen en de eigenaar van de winnaar mag op de National Championship Show de WAHO Trophy in ontvangst nemen. Gebruik dus UW kans op uw favoriet voor te dragen!!

Wij hopen op een enthousiaste deelname en een veelzijdige dag!!