Commissie Endurance


Na veel mogelijkheden te hebben onderzocht is in 2008 de Endurance Competitie van start gegaan om aandacht te schenken aan de tak van sport waar het Arabische Volbloedpaard tot de wereldtop behoort. Ondanks een enthousiaste kleine deelnemersgroep van AVS leden, is het niet uitgegroeid tot de aandacht voor de Endurance die wij hadden gehoopt. 
 
Derhalve heeft het bestuur van het AVS gemeend om de aandacht voor de Endurance een bredere horizon te gaan geven en een heuse commissie in het leven te roepen die de diverse aandachtsgebieden omtrent Endurance en de rol van het Arabische Volbloedpaard bij een breder publiek onder de aandacht moet gaan brengen.
 
Wij hebben Esther Groen bereid gevonden om daar de leiding in te nemen. Tesamen met Marly van Ditzhuyzen zal er weer leven in de endurancecompetitie worden geblazen d.m.v. grotere deelnamemogelijkheden en een mooi prijzenpakket en zal er de nodige aandacht worden besteedt aan Endurance Info dagen, Endurance Clinics en succesvolle bloedlijnen. 

Belangrijkste wijziging t.a.v. de Endurance Competitie is dat niet alleen AVS leden, maar alle combinaties met een Arabisch volbloed paard én een KNHS Endurance startkaart mee mogen doen. Hiermee hopen wij ook op een wisselwerking met die mensen die nog geen lid zijn van het AVS en te laten merken dat Endurance bij het AVS gewaardeerd wordt en hoog in het vaandel staat.

Esther is al een aantal jaren bezig in de Endurance en heeft inmiddels ook eigen fokproducten die in de Endurance worden uitgebracht. Haar brede theoretische en praktische kennis van de Endurance zal van wezenlijk belang zijn voor het succes van deze commissie. In de nabije toekomst zal Esther zelf uiteraard de nodige artikelen gaan schrijven om ons op de hoogte te houden van de plannen. Daarnaast zal zij diverse wedstrijden verslaan.

Marly is al jaren actief in de endurance, is eigenaresse van diverse klasse IV startgerechtigede Arabische Volbloedpaarden en fokt gericht onder haar stoeterijnaam “Eenhoorn” met o.a. haar AVS goedgekeurde dekhengst met Endurance prestatiepredikaat, Eenhoorn’s Dahman (Oosterveld’s Marsaz x Nefisa des Canards v. Djelfor)
 
Het AVS bestuur is voornemens om alle Endurancecombinaties met Arabische Volbloedpaarden die nog geen lid zijn van het AVS het AVS magazine toe te sturen om hen zo op de hoogte te houden van het wel en wee van het Arabische Volbloedpaard in Nederland. Om dit kostenneutraal te doen is het concept “adopteer een Endurance ruiter” geboren. Ben je een enduranceruiter op een Arabisch Volbloedpaard ? Mail dan naar de endurancecommissie om "geadopteerd te worden en ontvang het AVS magazine gratis om de twee maanden in de bus !

De commissie Endurance is te bereiken via mailadres avsendoc@gmail.com